Welkom op Keimpe's net

Deze site gaat over mij en mijn interesses. Het is een manier voor mij om webpagina's te leren maken en onderhouden. Dat werkt het beste met inhoud die mij bezighoudt.
Voorlopig draait de handel op MODx, een begrijpelijk CMS.

 

Covers

Het fenomeen ‘coveren’ interesseert me al jaren. Waarschijnlijk omdat ik als niet al te begenadigd muzikant al jaren in coverbandjes speel.
Nu maak ik hierboven dezelfde fout als vele mensen in mijn omgeving. Of je materiaal ten gehore brengt dat je zelf hebt geschreven of dat iemand anders heeft geschreven zegt weinig over je muzikale kwaliteiten. Anders gezegd: de Kirov Opera is een coverband, weliswaar vrij goed maar toch gewoon een coverband.
In de popmuziek zwerven artiesten die goede liedjes schrijven en artiesten die liedjes goed uitvoeren. Er zijn er niet zoveel die beide aspecten goed beheersen. Of eigenlijk, alle drie de aspecten want het schrijven van een mooie tekst en het componeren en arrangeren van de muziek zijn ook twee verschillende ambachten.
Veel goede songs zijn dan ook door duo’s gemaakt en worden door derden uitgevoerd: Weill en Brecht, Rodgers en Hammerstein en Porter en Hayes. Andere bekende auteurduo’s voerden wel zelf uit: Lennon & McCartney, Jagger & Richards, Andersson & Ulvaeus en John & Taupin.
Een liedje kunnen schrijven zegt weinig over het liedje kunnen uitvoeren. Daarom is het zo leuk om verschillende versies van hetzelfde liedje te luisteren. Op dit deel van mijn site laat ik enkele opmerkelijke covers en hun (bijna) origineel horen.