Welkom op Keimpe's net

Deze site gaat over mij en mijn interesses. Het is een manier voor mij om webpagina's te leren maken en onderhouden. Dat werkt het beste met inhoud die mij bezighoudt.
Voorlopig draait de handel op MODx, een begrijpelijk CMS.


Muziek

Muziek is voor mij eigenlijk altijd westerse muziek. Voornamelijk populair maar ook veel jazz. Maar bijna geen klassieke muziek en het beetje dat er is bestaat voornamelijk uit Russische componisten.
Binnen de Westerse muziek is er niet veel waar ik echt niet van houd, hoewel house, Nederlandstalig, country en reggae niet tot mijn favorieten behoren. Maar toch heb ik ook van die richtingen wel iets in huis.
De hoofdstromingen zijn Rock en Soul. De Beatles beter dan de Stones. Amerika beter dan Engeland. Nieuw geregeld slechter dan oud, maar jong juist vaak beter dan oud.
Afijn, er zijn 4 muzikale helden in mijn beleving. Maar waarom de beste zangeres ooit – Ella Fitzgerald – daarin ontbreekt? Geen idee.
En waar is de beste componist van de vorige eeuw – Duke Ellington?
Het is een tamelijk willekeurige lijst. Van vertolker (Brown) tot componist (Weill). Van vernieuwer zonder achterban (Zappa) tot de grootste innovator die meermaals het gehele palet beïnvloedde (Davis).